Logi

Skall du åka något av loppen eller kanske jobba som funktionär och behöver någonstans att bo. Kom ihåg att du kan söka boende hos någon av våra stuguthyrare. Läs mer om dessa HÄR!

Vasaloppsveckan engagerar......

Alla föreningar behöver bra ekonomi för sina aktiviteter.
Ett sätt är att hjälpa till som funktionär vid Vasaloppets arrangemang under Vasaloppsveckan i februari/mars.
Ett annat sätt är att hjälpa till med alla förberedelser inför den stundande veckan där över 60 000 deltagare är anmälda till något av de 7 loppen. 
Att vara funktionär för världens största skidlopp är något som väldigt många innevånare i Mora Kommun är uppfödda med. Tyvärr så blir det svårare och svårare att hitta frivilliga som ställer upp för sin klubb och hjälper till i det stora evenemanget. Kanske kan det gå lättare om vi här förklarar vad det betyder att vara funktionär.....

Varje person som jobbar en timme för Vasaloppsveckan får  60 kr i ersättning till sin klubb, förening eller organisation. Detta gör att klubben  har möjlighet att jobba ihop en bra slant till föreningens aktiviteter under året. Kanske slipper då föräldrar, mor och farföräldrar, vänner och bekanta det eviga stöttandet i form av lotteriköp, dörrförsäljning av korvar,    underkläder, kalendrar etc. för att barnens intressen skall kunna fortlöpa i klubben. 

Många aktiviteter är idag mycket penningkrävande och med funktionärsarbete får man både glädjen att på ett enkelt sätt tillföra pengar till föreningen men också bli delaktig i världens största skidevenemang som, i år, har över 60 000 deltagare anmälda samt även vara del i det som så många människor ser som det mest genuina och traditionella vårt Sverige kan stå för.  
60 000 människor som inget hellre vill än att komma till vår del av landet för att försöka genomföra det mål som de någon gång satt upp sig för att klara.
De flesta kommer heller inte själva, de har vänner, sambor, makar, familjer med sig som kanske även de deltar i något av loppen men framför allt så genererar detta många, många miljoner till våra näringsidkare i både Mora, Orsa, Älvdalen och Malung-Sälens kommuner. Ett arrangemang som ger stora ringar på vattnet under hela året....., det finns ju även nu en sommarvecka som växer sig större och större....

Vilka andra idrottsklubbar, föreningar och organisationer har detta privilegium i vårt avlånga land. Inte konstigt att många klubbar och föreningar utom våra kommuner gärna vill komma och göra en insats för sin klubb. 

Detta är något som Nusnäs IF har tagit fasta på och med sig har de även ytterligare tre aktörer (Bygdegårdsföreningen, Caféverksamheten och Fu-Fudals Byalag) Alla får på detta vis en del av kakan till sina respektive föreningar.
                                              
                

Tänkvärt för dig som någongång funderat på hur hela arrangemanget  med funktionärer fungerar......
Kanske du just nu känner att du vill stötta din klubb, förening eller organisation och kanske vill du till och med hjälpa vår idrottsförening med dess arbete. TACK GÄRNA!  

Hör då bara av dig till Bertil Presthans på mob. 070-3576140. eller om du vill hjälpa till med ryggsäcksplockning ringer du Saffan Larsson tfn. 0250-37478 eller 0250-595107.