82-åring åker sitt 60:e Vasalopp!

IMG_7676 2

2013-02-05

Eftersom Nusnäs IF är engagerade i nummerlappsplockning inför kommande Vasaloppsvecka så har www.nusnas.se fått lite inside information gällande deltagare under veckan.
Detta är en mycket IMPONERANDE deltagare och nu vill vi ta chansen att locka ut er alla i skogen söndagen den 3:e mars för att hejja på denna kraft karl.
Hans namn är Bengt Eriksson, 82 år gammal åker han sitt
60: e Vasalopp detta år och han har åkt alla sina lopp i en följd.
IMPONERANDE!
På bilden här ovan ser ni hans nummerlapp som i veckan packades ner i hans nummerlappskuvert och lades bland alla de andra 15 800 kuvert som senare skall delast ut i nummerlappstältet i Sälen och Mora.

Bengt åkte sitt första Vasalopp 1953 när han var 22 år gammal, på träskidor som han vallade över öppen eld för att få det rätta fästet. En 2:a plats i Vasaloppet 1958, efter segraren Gunnar Larsson, är hans bästa placering.
Alla år har dock inte haft den bästa uppladdningen inför loppet då han 1968 jobbade i skogen och fick en stock över foten. Inget fel syntes på röntgen så han genomförde loppet med ett benbrott i fotbladet på en tid strax över 5 timmar. 1995 opererade han höften, litade på läkarens ord och kom efter konvalecens haltande till start och genomförde loppet! Ytterligare ett benbrott 2003 gjorde att träningen fick läggas upp på annat sätt och han kunde även denna vinter fullfölja ett lopp.
Med 59 genomförda lopp i kroppen verkar Bengt ta det hela med ro. En ordentlig frukost och sen en promenad från bostaden ner till startfältet för att så sent som möjligt sälla sig i ledet med de övriga deltagarna. Han kommer då, Söndagen 3:e mars kl. 08.00 att gå i väg i sitt 60:e lopp med 15 799 andra ivriga löpare för en 90 km lång skidtur ner till målet i Mora.

Är inte denna mannen IMPONERANDE så säg?
Ut i skogen och hejja är uppmaningen vi vill ge!

Info källa: Tidningen Vasalöparen nr 4/12