Föreningar


Nusnäs Båtklubb, bildad 1969, har 50 båtplatser samt en gästhamn. Här finns tillgång till sjösättningsramp samt en klubbstuga där även toalett finns att tillgå. I hamnen finns en slogbod med inbyggd grill samt bänkar och bord som allmänheten är välkomna att utnyttja för en trevlig stund vid vattnet. På Tjuvholmen finns fina gästbryggor, en grillplats samt en mindre klubbstuga med övernattningsmöjligheter. Läs mer om Nusnäs Båtklubb här.


Nusnäs Blomsterfond, en fond som gör så mycket mer än bara förvaltar pengar.
 Här kan du köpa minnestelegram till någon du vill hedra vid bortgång, fonden delar varje år ut ett fruktträd till byns sjätteklassare, bekostar varje år blommor och gräsklippning vid byns majstång, ordnar med byns julgran i advent och juletid samt mycket mycket mer som du kan läsa om här.Nusnäs Bygdegårdsförening, en stor fin festlokal för dig som fyller jämt, firar bröllop eller kanske bara vill ha en fest med dina vänner. Ett ypperligt övernattningsalternativ för stora grupper ex. fotbollsläger, Vasalöpare eller kanske Vasastaffettendeltagare. Läs mer om bygdegården här.Nusnäs Bysamfällighet, länk till hemsida här!Nusnäs Hembygdslag.Nusnäs IF
Byns idrottsförening som idag är aktiv inom kyrkbåtsrodd och fotboll men har även en ridsektion samt en skid och motions sektion.

Nusnäs Viltvårdsområdesförening, ser till att vi har en fungerande viltvård i skogarna runt Nusnäs. Aktiviteter som jaktstig, älgjakt, rävjakt, eftersöksjakt etc.,  läs mer här.


Nusnäs Vägsamfällighet. Läs mer här! 

Fu-Fudal Byalag. En liten ort med ett kort namn. Fudalen är fäboden som hör till  Nusnäs och
Fu. Idag finns bofasta i både Fu och Fudalen året runt. Mycket fin och informativ hemsida så gå gärna in och läs den.


Stiftelsen Nusnäs Missionshus. En av Nusnäs vackraste byggnader. Här firas skolavslutning både sommar och vinter, gudstjänster, auktioner, midsommarkonsert med lokala förmågor samt syjunta för en grupp duktiga damer. Missionshuset används till både dop, bröllop och begravningar. Läs mer om Missionshuset och dess stiftelse här .